Завершується перший експеримент по термосанації будівель

У рамках пілотного проекту з проведення термосанації до кінця листопада-початку грудня запрацюють повністю утеплені 11 дитсадків. Очікувана економія на енергоресурсах складе близько 40-45%. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

На пілотний проект з термосанації 12 навчальних закладів у 6 районах міста було витрачено 105 млн. грн. Так, за словами Ганни Старостенко, міська влада виділила 32 млн. грн. зі столичного бюджету та залучила ще 73 млн. грн. позабюджетних коштів по кредитній пільговій лінії.

«Місто фактично не витрачатиме додаткових коштів на погашення цього кредиту, оскільки необхідна сума вивільнятиметься за рахунок економії по витратам на енергоносії», – пояснила вона.

Заступник голови КМДА також додала, що всі об’єкти, які беруть участь у проекті були обрані за результатами проведеного енергоаудиту всіх навчальних закладів міста.

Роботи з термосанації передбачають утеплення фасаду, заміну вікон на енергозберігаючі, заміну вхідних дверей, утеплення покрівлі, реконструкцію систем опалення та вентиляції та впровадження систем погодного регулювання.

Раніше повідомлялося, що реконструювати дитячі садки в Києві будуть за рахунок грошей німецького банку.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: