Контролювати будівництво доріг буде громадськість

Підписано тристоронній меморандум про початок в Україні міжнародної ініціативи щодо забезпечення прозорості у будівельній галузі CoST (Construction Sector Transparency Initiative). Про це повідомляє прес-служба КМУ.

Проект реалізує незалежна Консультативно-наглядова група, що складається з представників Уряду, приватного сектору та громадських організацій. Вони будуть здійснювати нагляд за процедурою розкриття інформації за певними проектам, стежити за тим, щоб дані про державні інфраструктурні проекти були зрозумілими і доступними для читача, а також розширять можливості впливу громадськості на процеси контролю та аудиту.

Перші результати роботи громадськість побачить вже в лютому 2016 року. Перш за все, оприлюдненню підлягають вартість укладених контрактів, учасники і переможці тендерів, індикатори змін до контрактів підряду, зміна вартості контрактів і причини цих змін.

Також представлять безліч іншої інформації, яка збирається Укравтодором та Службами автомобільних доріг в областях і відноситься до розряду публічної, але досі не представлялася на суд громадськості та учасників ринку.

Раніше повідомлялося, що Україні дали гроші на будівництво доріг.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: