Девелопери ТЦ можуть активізуватися

За прогнозами компанії Colliers International на 2016 рік очікують збереження тенденції зростання попиту з боку орендарів, що в свою чергу стане причиною помірного зростання середніх орендних ставок за діючими об'єктам.

«І в коротко- і середньостроковій перспективі орендні ставки на торговельні приміщення навряд чи досягнуть рівня початку 2014 року. Якщо це призведе до одночасної активізації ключових заморожених проектів, то надмірна пропозиція торгових приміщень може дещо тиснути на ринок, і це призведе до незначного зниження середньої орендної ставки по Києву», – говорить Олександр Носаченко, керуючий директор Colliers International.

За його даними, найвищі орендні ставки на секції 100-200 кв. м у найбільш успішних ТЦ/ТРЦ Києва знаходилися на рівні 57 дол./кв. м/місяць.

«Очевидно, що в порівнянні з аналогічним періодом 2014 орендні ставки в доларовомуеквіваленті значно просіли, зважаючи на курсову різницю практично в два рази. Проте,останнім часом відзначається зростання ставок у гривневому еквіваленті», – говорять аналітики компанії.

Раніше повідомлялося, що орендні ставки в торгових центрах стабілізувалися.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: