Підтримувати проекти з енергоефективності зможуть іноземні інвестори

Інвестиційна потреба ринку енергоефективності та альтернативних джерел енергії в Україні становить 55 млрд. євро.Мінрегіон, який відповідає за впровадження енергоефективності у ЖКГ, виступає з ініціативою щодо координації міжнародної підтримки у цій сфері.

«Україна має величезний потенціал ринку енергоефективності опалення житлового та бюджетного сектора. Майже 40 млрд. євро необхідно на проекти з енергоефективності, ще 15 млрд. євро – на розвиток ринку альтернативних джерел енергії. Ці кошти допоможуть нашій країні скоротити споживання газу, створити десятки тисяч нових робочих місць і прискорити досягнення енергетичної незалежності від Росії», – зазначив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

За словами Геннадія Зубка, Україна зацікавлена ​​розгортати у себе підприємства, які будуть використовувати всі сучасні наукові та технічні досягнення.

Віце-прем'єр-міністр повідомив, що в 2016 році планується створення Фонду з підтримки енергоефективних проектів. Зараз створюється механізм фінансування проектів. Розробляється концепція і дорожня карта за участю Німеччини (Мінекології) та ЄС (Єврокомісія)», – зазначив він.

Раніше повідомлялося, що українці активно беруть кредити на енергоефективність.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: