На Шулявці запланували сучасну розв`язку

Департамент містобудування та архітектури виступив замовником техніко- економічного обґрунтування реконструкції транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги та вулиць Гетьмана і Довженка.

За даними департаменту, після низки пожеж шляхопровід частково втратив несучу спроможність. Окрім того цей транспортний вузол є надзвичайно перевантаженим і потребує збільшення пропускної спроможності.

На жаль, розроблений у 2010 році інститутом «Київдормістпроект» проект реконструкції Шулявської транспортної розв’язки не відповідає в повній мірі пред’явленим вимогам. Проект не вирішує питання збільшення пропускної спроможності вузла та потребує додаткових земельних ресурсів під будівництво третього лівоповоротного з’їзду, для чого передбачалось знесення п’ятого цеху заводу «Більшовик».

«Шулявська транспортна розв’язка сьогодні пропускає трохи менше 13 тисяч автомобілів за годину. Результати транспортного моделювання та натурного експерименту показали, що трирівнева транспортна розв’язка пропускатиме майже вдвічі більше – до 21 тисячі автомобілів за годину» – коментує ситуацію головний спеціаліст управління інженерно-транспортної інфраструктури Департаменту містобудування та архітектури Віктор Петрук.

Важливо й те, що новий варіант реконструкції розв’язки біля метро «Шулявська» є компактним та передбачає збереження п’ятого цеху заводу «Більшовик», який є пам’ятником промислової архітектури періоду індустріалізації.

«Такий проект не тільки зберігає п’ятий цех заводу «Більшовик», а й звільняє додаткову територію. Це дві земельні ділянки загальною площею близько 1 гектару, які на сьогоднішній день зайняті лівоповоротними з’їздами. Таким чином місто отримує місце для створення двох публічних просторів. Окрім того, транспортна розв’язка враховуватиме потреби велосипедистів, а пішохідні й транспортні потоки будуть повністю розведені в різних рівнях», – зазначив Віктор Петрук.

Вартість робіт складає 1 млн. 180 тис. грн. Роботи мають бути виконані до лютого 2016 року.

Раніше повідомлялося, що проект розв’язки на Ленінградській площі перероблятимуть.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: