В сучасних умовах необхідно будувати комфортне житло

В умовах обмеженого споживчого попиту, зростання конкуренції в девелоперському середовищі та підвищення вимогливості покупців до новобудов, найбільші перспективи розвитку в найближчі роки у житла комфорт-класу. Таку думку озвучила Ганна Іскіердо, директор проектної компанії «АІММ-ГРУП».

«Тенденції в проектуванні змінюються. Все більше забудовників розуміють, що єдино вірний шлях у розвитку – це будівництво якісного і комфортного житла. На такі об'єкти є попит», – говорить експерт.

За її словами, в найближчі 2-3 роки великою кількістю покупців житла комфорт-класу будуть ті, хто збирав гроші на житло бізнес-класу. Через 4-5 років, коли пропозиція на ринку якісного житла зросте і відповідно конкуренція знизить ціни практично до рівня економ-класу, покупці житла низької цінової категорії будуть вибирати житло комфорт-класу.

«Завжди залишиться попит на найдешевше житло на ринку, яке будуватимуть, і продаватимуть за ціною близькою до собівартості. При цьому низька прибутковість таких проектів змусить забудовників будувати трохи дорожче, але в наслідок швидше продавати і заробляти більше. У підсумку, через 10-15 років при найбільш оптимістичних прогнозах, можливо, що будинки економ-класу стануть комфортними, при цьому їх вартість буде на рівні класу «економ» за рахунок збільшення пропозиції», – говорить архітектор.

Ганна Іскіердо також зазначила, що сьогодні близько половини забудовників, які звертаються до проектувальників, просять розробити унікальний проект, який складе гарну конкуренцію наявній пропозиції на ринку житлової нерухомості. Ще рік тому практично у всіх забудовників головною вимогою до архітекторів було побудувати якомога дешевше.

«Сьогодні важливий, в першу чергу, комфорт проживання – зручні раціональні планувальні рішення, часто це вільне планування, великі вікна з огорожею. Повинен бути грамотно розроблений генеральний план території забудови, у тому числі наявність озеленення, зручного і з достатньою кількістю машиномісць паркінгу, закритого двору, де не їздять автомобілі, а діти можуть безперешкодно гуляти на дитячих майданчиках, система відеоспостереження і контроль доступу», – зазначила експерт.

Раніше повідомлялося, що розвивати соціальне житло не дає, зокрема, і Міністерство охорони здоров’я.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: