Пропозиція бізнес-приміщень перевищує попит

Протягом перших трьох кварталів 2015 первинна вакантність на ринку офісної нерухомості в Києві перебувала в діапазоні 23-24%. З 9 нових об'єктів, які були введені в експлуатацію в січні-вересні 2015 року, сім бізнес-центрів повністю вакантні. Про це повідомляють аналітики компанії DTZ.

Експерти компанії DTZ прогнозують, що в четвертому кварталі 2015 загальна динаміка ринку офісної нерухомості в Києві істотно не зміниться.

У 2016 році очікується поліпшення загальної економічної ситуації в Україні, що призведе до збільшення попиту на офісну нерухомість у Києві. Однак, враховуючи актуальну динаміку ринку, орендні ставки на кращі офісні приміщення в Києві істотно не зміняться, як мінімум, до кінця першого півріччя 2016 року.

Повномасштабна девелоперська активність навряд чи відновиться раніше 2017 року, оскільки великі міжнародні і місцеві девелоперські компанії хочуть упевнитися в тому, що на офісні приміщення в місті існує стійкий попит з боку великих корпоративних орендарів. Важливим також є відновлення проектного фінансування. З позитивного боку, зростання вакантності на ринку офісної нерухомості в Києві, поряд з істотним розкидом цін на якісні офісні приміщення, надає компаніям-орендарям можливість оптимізувати свої довгострокові орендні умови.

Раніше повідомлялося, що у багатьох офісних центрах Києва переглядають умови оренди.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: