Територію для пішоходів на тротуарах хочуть розширити

Норму мінімального проходу для громадян між краєм тротуару та літнім майданчиком кафе/рестораном на центральних вулицях Києва потрібно збільшити до 4 метрів.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Дмитро Білоцерківець.

«Підійшов до завершення сезон роботи літніх майданчиків ресторанів. Потрібно вміти визнавати помилки, вважаю правильним кроком департаменту архітектури застосування стандартних норм розміщення для усіх вулиць. Зокрема маю норму розміщення на тротуарі зберігаючи не менше 1,8 метра для проходу городян», – написав чиновник.

При цьому він зазначив, що норма 1,8 метра не може застосовуватися на таких вулицях, як Хрещатик, де «ресторатори створювали гігантські літні майданчики перекриваючи майже весь прохід, але дотримуючись норм».

У таких місцях необхідно збільшити мінімальний прохід мінімум до 4 метрів. Відповідну пропозицію департамент благоустрою відправить в департамент архітектури», – повідомив Білоцерківець.

ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: