Рівень витрат на оренду нерухомості у Києві росте

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» Галини Мельникової в травні поточного року агентством було проведено 316 угод з оренди нерухомості в Києві.

Це на третину нижче за показники квітня, але при цьому рівень витрат на оренду нерухомості в травні, в порівнянні з квітнем, виріс на 51%, склав 339 тис. 151 дол.

«У травні кількість угод менше, ніж було в квітні при цьому рівень витрат на оренду виявився більше. Це пояснюється тим, що зріс інтерес до оренди більш дорогих об'єктів нерухомості», – говорить експерт.

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США на міс. склала 51% від загального обсягу. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири у Святошинському, Печерському, Оболонському, Дніпровському, Дарницькому і Голосіївському районах.Найбюджетнішим варіантом, орендованим у травні, стала 1-кімнатна квартира на вул. Генерала Потапова (Святошинський район), в «хрущовці», площею 30 кв. м, яку зняли за 3 тис. 500 грн./міс.

У ціновому діапазоні 500-1 тис. дол. на міс. було проведено 32% угод. У даній категорії фаворитами були 2-3 кімнатні квартири в Голосіївському, Печерському, Шевченківському, Солом'янському, Оболонському та Дарницькому районах.

У сегменті від 1 тис. до 2 тис. 500 дол. на міс. частка угод склала 17%. У цьому діапазоні традиційно орендарів цікавили квартири, переважно, в центральних районах столиці.

Найдорожчим об'єктом, орендованим у травні в цьому ціновому діапазоні, став 2-поверховий будинок у Романкові. Особняк площею 400 кв. м із земельною ділянкою 25 соток був орендований за 55 тис. грн./міс. У будинку зроблений авторський ремонт.

ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: