В червні у Києві орендували на 9% більше об'єктів, ніж у травні

У червні поточного року було проведено 343 угоди з оренди нерухомості в Києві. Це на 9% більше, ніж минулого місяця, при цьому рівень витрат на оренду склав склавши 211 тис. 723 дол. Такі данні оприлюднила Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США на міс. склала 51% від загального обсягу. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири в Печерському, Дніпровському, Дарницькому і Голосіївському районах. Найбюджетнішим варіантом, орендованим у червні, стала 1-кімнатна квартира на вул. Семашко (Святошинський район), в «хрущовці», площею 40 кв. м, яку зняли за 4 тис. грн./міс.

Були в даному сегменті орендовані нежитлові приміщення. Один з таких об'єктів – складське приміщення на Кільцевій дорозі. Об'єкт, площею 120 кв. м, розташований на першому поверсі, орендували за 4 тис. грн./міс.

У ціновому діапазоні 500-1 тис. дол. на міс. було проведено 33% угод. У даній категорії фаворитами були 2-3 кімнатні квартири в Голосіївському, Печерському, Шевченківському, Солом'янському та Дніпровському районах.

У сегменті від 1 тис. до 2 тис. 500 дол. на міс. частка угод склала 16%. У цьому діапазоні традиційно орендарів цікавили квартири, переважно, в центральних районах столиці – Голосіївському, Печерському та Шевченківському.

Були також угоди з оренди будинків. В с. Підгірці (Обухівський район) орендували 2-поверховий будинок, 470 кв. м з ремонтом і меблями, басейном біля будинку за 40 тис. грн./міс.

Найдорожчим об'єктом, орендованим у червні в цьому ціновому діапазоні, стало приміщення, площею 310 кв. м на вул. Софіївській (Шевченківський район), під розміщення кафе, з трьома входами, без ремонту за 63 тис. грн./міс.

«Найбільш високий попит традиційно спостерігається на об'єкти до 500 дол./міс. При цьому, щоб орендувати найбільш доступний за ціною об'єкт необхідно встигнути вчасно приїхати на перегляд і не витрачати багато часу на прийняття рішення, оскільки такі пропозиції дуже швидко знаходять своїх орендарів. Зберігається інтерес до оренди нежитлових приміщень, при цьому площа затребуваних об'єктів, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, росте. Вперше за довгий період зняли в оренду складське приміщення, що є хорошим сигналом того, що бізнес-діяльність відновлюється. Також триває сезон оренди заміських будинків», – коментує Галина Мельникова.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: