Виявили розмір орендних ставок торгівельних приміщень в різних регіонах

Міжнародна компанія Colliers International провела дослідження орендних ставок для торгових приміщень площею від 400 кв. м в сегменті стріт-рітейл по всій території України. Дослідження охопило існуючі торговельні приміщення в обласних і районних центрах, а також невеликих населених пунктах в 15 областях України.

«Традиційно основним ціноутворюючим фактором для даного типу об'єктів є місце розташування – розташування в плані міста, наявність активних транспортних і пішохідних потоків, наближеність до житлових масивів і т. д. Не менш важливі планувальні характеристики об'єкта – поверховість, наявність технічних приміщень, конфігурація приміщень», – зазначають фахівці.

«Результати дослідження підтвердили, що в умовах істотного перевищення пропозиції над попитом, якісні характеристики приміщень мають ключовий вплив на їх затребуваність і можливість здати в оренду в поточному ринку. Орендні ставки у великих містах для найбільш якісних торгових приміщень площею 400-700 кв. м з гарним місцем розташування сьогодні становлять у середньому близько 200-300 грн./кв. м на місяць, в регіонах 100-150 грн./кв. м на місяць. Для менш якісних об'єктів, а також розташованих у периферійній частині міст – на 40-60% нижче», – повідомив Сергій Сушко, директор департаменту оцінки й консалтингу Colliers International.

Він також відзначив ще одну особливість досліджуваного сегмента: обмежена пропозиція якісних приміщень площею 400-700 кв. м. Даний фактор навіть в умовах «ринку орендаря» чинить тиск на рівень орендних ставок для приміщень даного формату.

Раніше повідомлялося, що орендні ставки на склади будуть знижуватися.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: