В Києві виставлено на продаж понад 18 тис. квартир

Кількість виставлених на продаж квартир на вторинному ринку Києва у вересні зросла на 0,2% порівняно з серпнем, і склала 18 тис. 550 квартир. Обсяг пропозиції у загальній площі збільшився на 0,1%, в доларовому еквіваленті – зменшився на 0,4%. Про це у своєму щомісячному огляді повідомили аналітики ІАП «Столична нерухомість».

Частка квартир вперше виставлених на продаж, у звітному місяці, склала 12,9% від усього обсягу пропозиції.

У структурі пропозиції житлової нерухомості переважають квартири, розташовані на Правому березі – 47%. Квартири, розташовані на Лівому березі складають 31% від загальної кількості, в Центрі Києва – 22%. Зменшення кількості квартир спостерігалося на Лівому березі – на 2,1%, у Центрі Києва – на 0,3%. Збільшення на Правому березі – на 2,1%.

Найбільша кількість квартир за підсумками вересня пропонувалася в Дарницькому (15%), Печерському (14%), Голосіївському та Шевченківському (по 12%) районах. У Дніпровському та Солом'янському – по 10%.

Найменша частка виставлених на продаж квартир – у Святошинському (9%), Оболонському (8%), Деснянському (6%), Подільському (4%) районах. Найсуттєвіше зменшення пропозиції спостерігалося в Дніпровському районі – на 6,2%, і Печерському – на 3%. Найактивніший ріст пропозиції – у Святошинському (на 5%) та Оболонському (на 4,9%) районах. В інших районах зміна кількості пропонованих до продажу квартир склала від -0,2% до 2,6%.

Аналіз пропозиції з розподілом за кількістю кімнат загалом по Києву показує, що в загальному обсязі 1-кімнатні квартири займають 27%, 2-кімнатні та 3-кімнатні – по 33% і 4-кімнатні – 7%. У структурі пропозиції, за повними цінами за об'єкт, переважають квартири в ціновій категорії від 50 до 100 тис. дол. США – 43%. Квартир за ціною від 100 до 150 тис. дол. – 18%. У ціновій категорії до 50 тис. дол. США та від 150 до 250 тис. дол. США – по 15% і від 250 тис. дол. США – 9%.

Нагадаємо, що ціни на житло в Києві зменшуються.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: