Активність орендарів нерухомості в жовтні трохи знизилася

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» Галини Мельникової в жовтні поточного року агентством було проведено 436 угод з оренди нерухомості в Києві. Це на 7,6% нижче показників вересня. Рівень витрат на оренду протягом місяця склав 241 тис. 819 дол. Це на 6% менше, ніж у вересні.

За даними експерта, найбільше об'єктів орендували вартістю до 500 дол. США в міс. – 59% від загального обсягу. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири в Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському, Печерському, Шевченківському та Святошинському районах, а також невеликі приміщення нежитлового фонду (11 і 40 кв. м) у Голосіївському районі (вул. Велика Васильківська та вул. Метрологічна ) під розміщення магазинів. Орендували також офіси. Одним з таких варіантів став офіс, площею 100 кв. м з кабінетної системою, хорошим ремонтом, двома санвузлами на вул. Саксаганського.

«Квартири в даному ціновому сегменті часто здають з ремонтом і укомплектовані необхідними меблями і побутовою технікою. При цьому зняти житло можна як у центральних районах міста у старому житловому фонді з гарним ремонтом, так і знайти привабливі варіанти більшою площею на лівому березі столиці», – зазначила Галина Мельникова.

Найбюджетнішим варіантом, орендованим у жовтні, стала 1-кімнатна «гостинка» 27 кв. м по пр. Маяковського (Деснянський р-н) вартістю 3 тис. грн./міс.

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. на міс. було проведено 31% угод. У даній категорії фаворитами були квартири в Печерському, Голосіївському, Шевченківському районах. У меншій мірі – в Оболонському та Дарницькому районах. Також користувалися попитом нежитлові приміщення в центральній частині міста.

У зазначеному діапазоні цін можна було орендувати 3-4 кімнатні квартири, площею 80-90 кв. м з хорошим ремонтом, як в нових будинках, так і у відреставрованих об'єктах старої забудови.

У сегменті від 1 тис. до 2 тис. 500 дол. на міс. частка угод склала 10%. У цьому діапазоні традиційно орендарів цікавили квартири в Печерському (бул. Лесі Українки, вул. Городецького, вул. Барбюса, вул. Старонаводницька), Шевченківському (вул. Шамрила, вул. Тургенєвська, вул. Пушкінська, вул. Прорізна) районах. Тут орендували квартири, як в новобудовах, так і будинках більш ранньої забудови, площею від 90 кв. м з якісним ремонтом і високим рівнем безпеки будинків.

Потрапили в зазначену цінову категорію і приватні будинки, а також нежитлові (офісні та торгові) об'єкти. Популярними серед орендарів залишаються пропозиції комерційної нерухомості на бул. Лесі Українки та вул. Шота Руставелі.

Заміські будинки в жовтні орендували в Києво-Святошинському районі (Софіївська-Борщагівка), площею 290 і 320 кв. м з авторським ремонтом будинку, охороною, ландшафтним дизайном території, каміном, земельними ділянками від 17 до 24 соток.

ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: