Забудову можна перевірити онлайн

Про законність проектів забудови Києва і дозволених рекламних конструкціях городяни вже можуть дізнатися на сайті Містобудівного кадастру. Про це повідомив заступник голови КМДА Павло Рябікін на своїй сторінці в Facebook.

«Друзі, на сайті Містобудівного кадастру Києва mkk.kga.gov.ua ви можете подивитися об'єкти, яким видано містобудівні умови. Для цього потрібно клікнути на іконку із зображенням багатоповерхівки і будівельного крана – з'являться блакитні зони. Це об'єкти, які отримали дозвільні документи на будівництво», – роз'яснив Рябікін. Там же можна подивитися розташування рекламних конструкцій – які легальні, а які на стадії демонтажу, а також розташування зелених зон.

«З часом ми доповнимо сайт новими розділами. Це надзвичайно важливий крок з точки зору вдосконалення механізмів громадського контролю над будівництвом. Так, кожен киянин, побачивши будмайданчик, може зайти на сайт Містобудівного кадастру і подивитися, чи видавалися містобудівні умови та обмеження щодо цього об'єкта. Якщо не видавалися – це вже свідчить, що будівництво відбувається з порушенням», – зазначив заступник голови КМДА.

За його словами, така відкритість сприятиме посиленню громадського контролю над містобудівною діяльністю.

Раніше повідомлялось, що створений Міжвідомчий центр моніторингу забудови міста.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: