Вітчизняні підрядники витрати бажають перекласти на замовника

Питання фінансового забезпечення, які має надати підрядник щоб відповідати строгим вимогам міжнародної фінансової організації, що готова надавати кошти під реалізацію того чи іншого проекту нерухомості, є дуже важливим і непростим. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Вадим Ноздря, генеральний директор компанії Istil Management.

«Це стосується банківських гарантій. Після завершення робіт підрядник має надати фінансову гарантію (заставу) в розмірі щонайменше 5% на якість виконання своїх робіт. А на старті фінансове навантаження на підрядника складає понад 30% від загальної вартості. Якщо брати до уваги, що великий міжнародний підрядник, який має багато замовлень по різних країнах в стані впоратися з цим навантаженням, то місцеві підрядники, мабуть, намагатимуться максимально перекласти це навантаження – напряму чи опосередковано через кошториси на плечі замовника», – зазначив експерт.

Раніше повідомлялося, що ЄБРР ставить дуже високі вимоги до девелоперів при реалізації проектів за кошти цієї структури.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: