ЖЕКи можуть позбавити монополії

Верховна Рада прийняла закон, який руйнує монополію ЖЕКів і дає змогу мешканцям багатоквартирних будинків ефективно управляти спільним майном. Народні депутати проголосували за законопроект №1565 «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Згідно із пояснювальною запискою, метою проекту є вирішення проблем з реалізації права власності у багатоквартирному будинку, пов’язаних з необхідністю створення умов для ефективної експлуатації та утримання спільного майна багатоквартирних будинків, а також визначення альтернативних методів управління.

Крім того, прийняття проекту:

- врегулює на законодавчому рівні відносини у сфері управління багатоквартирними будинками;

- сприятиме збереженню наявного житлового фонду та ефективному його управлінню, що є частиною державної житлової політики;

- забезпечить громадян необхідною нормативно-правовою базою для ефективного управління багатоквартирним будинком власними силами (самостійно);

- створить умови для залучення у сферу управління спільним майном багатоквартирного будинку суб’єктів господарювання – професійних управителей та розвитку ринку надання послуг з управління.

Раніше повідомлялось, що ЖЕКи почали перевіряти.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: