За рік квартир виставлених на продаж стало на чверть більше

Тенденція зростання пропозиції на вторинному ринку житлової нерухомості Києва триває. Так, у травні кількість виставлених на продаж квартир збільшилася на 2,2%, порівняно з квітнем і склала 19 тис. 615 квартир. Про це у своєму огляді за підсумками місяця повідомили аналітики ІАП «Столична нерухомість».

Порівняно з травнем 2014 року, кількість квартир збільшилася на 25%. Найбільша кількість квартир за підсумками травня пропонувалося в Дарницькому (15%), Печерському (14%) та Шевченківському (13%) районах. У Голосіївському та Дніпровському – по 11%, Солом'янському та Святошинському – по 9%. Найменша частка виставлених на продаж квартир – в Оболонському (8%), Деснянському (6%), Подільському (4%) районах.

Найсуттєвіше збільшення пропозиції спостерігалося в Шевченківському районі (на 6,6%). Звузилася пропозиція в Оболонському (на 2,1%) і Деснянському (на 0,1%) районах. В інших районах зростання кількості квартир на продаж склало від 0,7% до 3,6%.

Аналіз пропозиції з поділом за кількістю кімнат загалом по Києву показує, що в загальному обсязі 1-кімнатні квартири займають 27%, 2-кімнатні та 3-кімнатні - по 33% і 4-кімнатні – 7%. Порівняно з попереднім місяцем кількість однокімнатних квартир збільшилася на 0,3%, двокімнатних – на 1,9%, трикімнатних – на 3,1%, чотирикімнатних – на 6,4%.

Нагадаємо, що і на первинному ринку кількість квартир, що продаються забудовниками, в травні виросла.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: