Умови житлових держпрограм змінять

В Україні державні житлові програми хочуть модернізувати. Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Роман Абрамовський, додавши, що очікуваний розмір фінансування модернізованих програм з державного бюджету очікується на рівні до 1 млрд. грн.

За його словами, Мінрегіон розраховує погодити нові умови кредитування за зазначеними програмами до можливого внесення змін до державного бюджету 2015 з метою забезпечення фінансування вже цього року. Він зазначив, що в сьогоднішніх економічних реаліях наявні умови кредитування за житловими програмами не актуальні.

Так, процентну кредитну ставку за програмою молодіжного кредитування в процесі модернізації планується підняти на рівень до 10%, при цьому для сімей з дітьми буде передбачено зменшення кредитної ставки, яка буде диференціюватися залежно від кількості дітей.

«Ми плануємо вийти приблизно на 10% кредитування, при цьому ми передбачимо пільги для сімей, в яких є один або більше дітей», – сказав заступник міністра, зазначивши, що кредитування під 3%, яке було раніше, більше неможливо, враховуючи стан фінансових ринків. Крім того, він не виключає можливості погашення до 30% тіла кредиту за рахунок державних коштів.

«Ми не хочемо влазити в тіло кредиту і надавати додаткові пільги щодо часткового погашення тіла кредиту за рахунок державного бюджету, але можливо доведеться це зробити в частині, яка не перевищуватиме 30%», – зазначив Абрамовский, пояснивши це тим, що кошти, інвестовані в будівництво, повертаються до держбюджету приблизно в розмірі саме 30%.

Основним нововведенням у програмі «Доступне житло» стане можливість погашення до 50% тіла кредиту за рахунок держави для учасників АТО, а також для переселенців з Донбасу.

При цьому заступник міністра впевнений, що програми з погашення частини відсотка по кредиту вкрай затратні для держави, враховуючи непередбачуваність курсової різниці, і будуть зупинені.

Раніше повідомлялось, що близько 600 сімей вклали гроші в проблемні об’єкти.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: