Ще дві столичних території потрапили під перепланування

Депутати підтримали проект рішення про затвердження детального плану територій в межах просп. Возз'єднання, залізниці, вул. Броварський, Русанівського каналу в Дніпровському районі і ДПТ в межах просп. Академіка Глушкова, вул. Академіка Заболотного та західного кордону території Національного комплексу «Експоцентр України» у Голосіївському районі. Про це повідомили в прес-службі Київради.

Територія проекту ДПТ у Дніпровському районі становить 116,5 га і була погоджена на громадських обговореннях. Планується створення паркової зони на території між проїжджою частиною вул. М. Раскової і будинками 8 і 8-А по тій же вулиці і створення скверу ім. Бикова навпроти будинків № 52 по цій вулиці та № 15-А по вул. Туманяна. Також передбачено зменшення поверховості офісного центру біля станції метро Лівобережна для зняття напруги на метрополітен. Існуючий продуктовий ринок буде збережений.

В технічних умовах вказано, що дощова система в районні метро буде реконструйовано. Вул. Туманяна буде доповнена бульварної частиною і під вул. Флоренція побудують підземний перехід до пішохідному містку. Будівництво транспортної інфраструктури відбуватиметься паралельно з будівництвом будинків.

За ДПТ в Голосіївському районі, загальна проектна територія складає 95 га. З метою оптимальної організації транспортного руху в рамках розробки ДПТ буде спроектована магістраль районного значення уздовж західного кордону території Національного комплексу «Експоцентр України». При цьому, при відмові від внутрішніх проїздів, транзитні потоки транспорту через житлову зону кварталу будуть дозволені. Організація зазначеного проїзду вимагає коректування планувального розміщення п'ятисекційного житлового будинку, передбаченого проектом.

Поверховість вказаного будинку буде узгоджена з Міжнародним аеропортом «Київ» (Жуляни). Також будуть доопрацьовані проектні рішення по створенню єдиного композиційного ансамблю та організації вхідної групи до Національного комплексу «Експоцентр України» з виходами зі станції метро «Виставковий центр» та заїздами до підземної автостоянки на території комплексу. Проекти рішення підтримані комісією і будуть винесені на голосування Київради. Раніше повідомлялося, що детальний план території з'явився у Відрадного.

Джерело: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: