Старовинні будівлі планують реставрувати за рахунок власників

Власників занедбаних старих будинків шукатимуть депутати Київради. Для цього створили спеціальну робочу групу. Будівлі хочуть зберегти й реставрувати. Про це повідомила секретар групи ­Вікторія Кустова.

Більшість старовинних будинків перебувають в аварійному стані, при тому, що власники зобов'язані підтримувати порядок і слідкувати за будівлями. Зараз у переліку 26 будинків. Це будівлі з унікальною історією, пам'ятки, що є цінністю міста. Наприклад, будинок на вулиці Яро­славів Вал, 1. Будинок Ігоря Сікорського на Рейтарській, 22. Так само, вулиця Лаврська – пороховий льох. Він XVIII століття, невідомо чий. Дегтярна, 30 – аварійний будинок, де жив видатний скрипаль Григорій Світлицький. Також – будинок зі зміями на Великій Житомирській, 32. Будівля на Боричевому узвозі, станція швидкої допомоги та інші.

«Пропонуватимемо реставрацію за їхній рахунок. Не схочуть – забиратимемо через суди, будемо повертати в комунальну власність. Якщо погодяться на відновлення – треба подумати, що буде в тій будівлі. Наприклад, садиба Олександра Мурашка на Малій Житомирській. Мурашко – видатний художник. Значить, там мав би бути музей, галерея його картин. Може, дитяча художня школа. А частину приміщення хай бере власник – в оренду з правом подальшого викупу», – говорить Кустова.

Раніше повідомлялось, що в столиці горів ще один пам’ятник архітектури.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: