У Києві проводять перевірки орендодавців

У Києві фіскальна служба штрафує орендодавців за несплату податку в бюджет. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

Так, у Голосіївському районі столиці киянин протягом шести років здавав в оренду свою квартиру. Провівши перевірку, податківці встановили, що 53-річний чоловік надавав в найм свою квартиру на проспекті Науки з 2008 року до 2014 року. За вказаний період він отримав від орендаря кошти в сумі майже 95 тисяч гривень. Тим не менш, за вказаний період орендодавець не декларував отримані доходи, і, відповідно, не платив до бюджету належний податок. За результатами перевірки орендодавцю додатково нарахували податок на доходи фізичних осіб та штрафні санкції на загальну суму близько 20 тисяч гривень.

За інформацією Головного управління ГФС в Києві в 2014 році болем 20 тисяч киян надавали в оренду нерухомість, внаслідок чого, отримали доходів на загальну суму 1 мільярд 162 мільйони гривень.

Про «тіньової» бізнесдеятельності по здачі квартир в оренду працівники податкової дізнаються, в тому числі, з оголошень, розміщених в Інтернеті.

Раніше повідомлялося, що київська «вторинка» трохи подорожчала.

Джерело: ІАП «Столична нерухомість

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: