Кількість паркувальних місць у столиці зросте

Столичні депутати прийняли зміни до рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів у Києві та акцизного податку». Про це повідомляє прес-служба Київради.

Згідно з цим рішенням, 236 земельних ділянок будуть закріплені за КП «Київтранспарксервіс» і це допоможе збільшити кількість машиномісць, які закріплені за підприємством, на 13 тис. За словами голови бюджетної комісії Андрія Страннікова, легалізація паркомісць принесе в бюджет близько 2 мільйонів гривень на місяць.

«Київська міська влада зайнялася виведенням з «тіні» нелегального паркувального бізнесу. Ми запропонували підприємцям, які нічого не платять до бюджету укласти договори з містом і відповідно платити паркувальний збір, або ж на цих територіях будуть проведені відкриті аукціони на право здійснювати паркування», – зазначив Странніков.

Згідно з рішенням, акцент буде зроблений на нічних майданчиках для парковок. Зараз в Києві існує 6 тис. 744 машиномісця на денних паркінгах та 20 тис. 508 – на нічних. До кінця цього року їх кількість хочуть збільшити майже в два рази, що допоможе принести в бюджет міста на 21 млн. 300 тис. грн. більше, ніж зараз, тобто, збільшити дохід до 45 млн. 400 тис. грн. на рік.

Раніше повідомлялось, що парковки заборгували місту мільйони гривень.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: