Головний колектор міста продовжать реконструювати

«У 2005 році перша нитка Головного міського каналізаційного колектора у місті Києві була внесена до Державного реєстру потенційно небезпечних об’єктів. Будівництво колектора-дублера звільнить місто від небезпеки потонути в нечистотах. Тому міська влада прийняла рішення про виділення коштів для відновлення будівництва нового колектора, яке було припинене з невідомих причин», – повідомив Петро Пантелеєв, заступник голови КМДА.

Однак він наголосив, що коштів міста на сьогодні недостатньо і столиця потребує допомоги держави, адже загальний обсяг необхідного фінансування першої черги колектора – понад 300 млн. грн.

За його словами, якщо будівництво не буде завершене найближчим часом, це може призвести до відключення більшої частини правобережжя міста Києва від каналізації та водопостачання, а також стане причиною затоплення центральної частини міста – Печерського, Подільського та Шевченківського районів – каналізаційними стоками.

Повноцінне фінансування дозволить в повному обсязі завершити заплановане будівництво, здійснити переключення стоків на новозбудований об’єкт і вже в 2016-17 роках ввести в експлуатацію нову нитку колектора. Таким чином вдасться запобігти аварійним ситуаціям, які можуть призвести до екологічної катастрофи в столиці.

Раніше повідомлялось, що аварійний каналізаційний колектор замінять на новий.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: