Підхід до забудови територій треба змінювати

Точкова забудова в Києві провокує будівельні скандали і призводить до знищення архітектурного вигляду міста, тому влада має відмовитися від практики такого будівництва. Таку думку озвучила Ганна Іскіердо, директор проектної компанії«АІММ-ГРУП».

«У столиці будівництво на окремих маленьких ділянках землі призводить до того, що знищуються історичні частини міста, пам'ятки архітектури, будівництво іноді ведеться на зсувонебезпечних ділянках, в зелених зонах і часто викликає масові протести місцевих жителів. До того ж такі об'єкти часто некомфортні для проживання, як для нових власників житла, так і створюють проблеми жителям сусідніх будинків – навантаження на існуючі комунікації зростає, збільшується транспортний потік і т.д.», – каже архітектор.

За її словами, будівництво житла на територіях з готовою інфраструктурою завжди прибутковіше, ніж на нових територіях, оскільки не вимагає додаткових інвестицій у створення нових інженерних мереж, формування міського середовища, створення інфраструктури.

«В той же час, сьогодні зростає суспільне невдоволення щодо такого виду будівництва, тому владі необхідно поступово йти від практики виділення невеликих ділянок під забудову, особливо в центральній частині міста. При цьому варто мотивувати забудовників освоювати вільні великі ділянки, надаючи пільги, бажаючим розвивати нові території і спрощуючи погоджувальні процедури. На великих територіях також більше можливості створити комфортний для проживання об'єкт, що сьогодні важливо для покупця житла», – говорить Іскіердо.

Раніше повідомлялось, що без містобудівної документації хаотична забудова продовжиться.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: