Реєстри майнових прав відкрили для відвідування

Депутати Верховної Ради проголосували за прийняття законопроекту 2423, який відкриває інформацію про власників з державних реєстрів нерухомості, землі та автомобілів. Цей закон спрямований в першу чергу на перевірку правдивості даних, які вказують у своїх деклараціях чиновники і депутати і відповідальність за їх недостовірність.

Протягом тривалого часу депутати всіляко відтягували прийняття закону і демонстрували небажання голосувати за нього, але врешті-решт під тиском активістів і навіть міністра юстиції Павла Петренка, який приєднався до пікету з вимогою прийняти цей закон, змушені були проголосувати «за».

Про те, що саме передбачає і які можливості відкриває цей закон розповів депутат Мустафа Найєм: «Парламент прийняв закон про відкриття реєстрів всього рухомого і нерухомого майна. І якщо раніше можна було отримувати інформацію про власників того чи іншого об'єкта, тільки маючи дані цього об'єкта (держномер автомобіля або адреса нерухомості), тепер став можливий і зворотний процес: вам достатньо мати дані людини або його родичів, щоб знайти все, що на нього зареєстровано. Раніше такою інформацією володіли тільки спецслужби і правоохоронні органи, тепер це стане надбанням всього суспільства. Очевидно, першими «жертвами» нового закону стануть держчиновники і політики. Так що, пристібайтеся міцніше і бережіть нерви, якщо я все правильно розумію, вже скоро нас чекають дивовижні відкриття », - зазначив Найєм.

Джерело: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: