У частини Голосіївського району з`явився орієнтир для розвитку

Київрада затвердила детальний план території (ДПТ) в межах просп. Академіка Глушкова, вул. Академіка Заболотного та західним кордоном території Національного комплексу «Експоцентр України» у Голосіївському районі.

Детальним планом передбачена загальна чисельність населення, після житлової забудови території, на рівні 7 тис. 858 осіб (площа житлової забудови збільшиться з 2,7 га до 11,56 га). Площа зелених насаджень збільшиться до 2025 року з 1,82 га до 4,86 ​​га. Планується збільшення машиномісць з існуючих 820 до 3 тис. 229.

Акцент на розвитку житлової забудови цього району підтримали не всі депутати. Так, Георгій Ясинський зазначив: «Чому саме житлова функція – основна для цієї локації? Тут перетинаються дві найбільш інтенсивні транспортні магістралі. Тут може бути торгово-розважальний комплекс – це класичне, найбільш ефективне використання цієї ділянки. Там, де загазоване повітря має бути бізнес, а не житло».

А його колега Вікторія Кустова висловилася проти збільшення щільності забудови. «У документі зазначено, що щільність складе 680 осіб/га, в той час як нормальний показник становить 460 осіб/га», – зазначила вона.

Ці зауваження депутатів парирував Сергій Целовальник, директор департаменту містобудування та архітектури КМДА, який і презентував ДПТ. «Житлова функція тут є пріоритетною, однак не єдиною. ДПТ передбачає і торгово-розважальний центр, і суспільно-діловий центр, і багатоповерховий паркінг. Щільність у великих містах розраховується згідно з необхідністю. В інших районах Києва щільність сягає і 900 людей на гектар. Показник щільності в 450 людей на гектар може бути в маленькому містечку, яке лише почало розвиватися, в нашому місті так, на жаль, не вийде», – зазначив чиновник.

З метою оптимальної організації транспортного руху в рамках розробки ДПТ буде спроектована магістраль районного значення вздовж західного кордону території Національного комплексу «Експоцентр України». При цьому, при відмові від внутрішніх проїздів, транзитні потоки транспорту через житлову зону кварталу будуть дозволені.

Раніше повідомлялося, що ДПТ розробили для Відрадного масиву.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: