Затвердили ДПТ мікрорайону Нивки

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили детальний план території в межах вул. Академіка Туполєва, Естонської, Невської, пров. Невського, вулиць Гончарова, Балаклієвської, Щербакова, просп. Перемоги в Шевченківському районі. Територія в межах проекту має площу 36,5 га.

Згідно ДПТ, північна частина кварталу, що складається з територій складського, промислового та науково-виробничого призначення, повністю підлягає реконструкції, а у східній частині кварталу проектними пропозиціями передбачено реконструювання та благоустрій територій парку «Нивки». Так хочуть припинити оренду земельних ділянок для розміщення МАФів, та побудовати церкви Київського патріархату, розмістити місця відпочинку та спорту.

Територію школи №73, яка межує з парком, запропоновано переформувати, з метою надання можливості розмістити тут спортивні майданчики та вивести існуючу водойму за межі ділянки. Також зазначено, що у кварталі території детального плану, який обмежено вул. Невською, пров. Невським, вул. Олександріївською та просп. Перемоги, знаходиться неосвоєна ділянка під житлову забудову.

ДПТ також передбачає, що висота будинків буде врахована з обмеженнями, прийнятими власником аеродрому Київ/Антонов-1, а з метою дотримання санітарно-захисних зон від промвузла по вул. Академіка Туполєва, нове житлово-громадське будівництво на цій вулиці здійснюватиметься зі створенням захисної смуги із зелених насаджень, шириною не менше 50 метрів.

Детальний план пройшов два громадські обговорювання та був узгоджений з мешканцями й профільними комісіями Київради.

Раніше повідомлялося, що детальний план території з’явився у Відрадного.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: