У Києві створять перший Будинок юстиції

До кінця року в Києві має запрацювати центр надання адміністративних послуг мешканцям області. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів заступник голова Київської облдержадміністрації та ініціатор проекту Лев Парцхаладзе.

«Мета створення цього центру – надання швидко і легко необхідних громадянам адміністративних послуг і подолання корупції на побутовому рівні, коли чиновник в різний спосіб намагається отримати за те, що він зобов’язаний зробити, якусь винагороду від людини. Часто це відбувається, коли чиновники скеровують людей до приватних фірм, де надають ті ж послуги, але за гроші. Ми недавно проаналізували, як працюють ці компанії і хто за ними стоїть, то виявилося що на 50-60% їх реальні власники – це керівники різних державних служб. І це велика проблема, адже ці фірми-прилипали (а їх налічується по області понад 200) безпосередньо зв’язані з чиновниками і це є джерелом корупції. Ми створили ініціативну групу і прийняли рішення міняти цю систему. Перше, що ми зробили, це проаналізували як це працює в інших країнах – наших сусідах і побачили, що найефективнішою є система Грузії, де працюють успішно Будинки юстиції. Тому ми прийняли рішення створити такий самий аналогічний центр надання адміністративних послуг для Київської області і визначили місце, де він буде розташований», - зазначив Лев Парцхаладзе.

Цей центр розміститься в абсолютно новій будівлі – на Печерську поруч з КОДА. І хоча наразі ще нема рішення відповідних органів влади про виділення ділянки, не проведено тендер на його будівництво, ініціатори проекту впевнені, що до Нового року його не лише встигнуть збудувати, а й запустити його роботу з надання якісних послуг населенню.

Раніше повідомлялося, що корупційну складову у будівельній сфері вдалося зменшити.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: