У липні зросла кількість угод по придбанню житла

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» Галини Мельникової, протягом червня-липня 2015 обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 42 млн. 170 тис. дол. США. Це на 58% вище сукупних показників квітня-травня.

Так, сегмент до 50 тис. дол. за два літніх місяці зайняв частку 35% від загальної кількості угод. При цьому для покупців була важлива ціна, а не характеристики об'єктів. Тут купувалися переважно 1-кімнатні квартири практично у всіх районах столиці.

У сегменті 50-100 тис. дол. було проведено 43% угод. Тут також представлені 1-2-кімнатні квартири у всіх районах столиці (переважно нові будинки на житлових масивах і більше стара забудова в наближених до центру районах), а також будинки, дачні ділянки (4-6 соток) і квартири в новобудовах в ближніх передмістях (Чабани, Чайки).

Цінова категорія від 100 до 150 тис. дол. за підсумками червня-липня склала 14%. Тут покупцям були цікаві 2-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Дарницькому, Оболонському, Печерському та Шевченківському районах. У даному ціновому діапазоні вже можна було придбати квартири на престижних центральних вулицях – Круглоуніверситетська, Інститутська, бул. Лесі Українки. Однак фаворитом категорії стали квартири в нових будинках Солом'янського району (вул. Кудряшова, Механізаторів).

Категорія 150-250 тис. дол. склала 8%. Тут у покупців були популярні квартири площею від 100 кв. м у Печерському, Шевченківському, Голосіївському та Оболонському районах столиці.

Раніше повідомлялося, що в Києве стали витрачати більше грошей на елітну нерухомість.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: