Рівень пропозиції на вторинному ринку житла зменшився

Кількість виставлених на продаж квартир у липні зменшилася на 1,2% порівняно з червнем 2015 року та склало 19 тис. 814 квартири. Обсяг пропозиції в загальній площі зменшився на 0,1%. Про це у своєму щомісячному огляді повідомили аналітики ІАП «Столична нерухомість».

При цьому, за рік, порівняно з липнем 2014 року, кількість квартир збільшилася на 1,6%, а з початку року – на 12,9%. Частка квартир, вперше виставлених на продаж, у звітному місяці склала 10,5% (2 тис. 80 квартир) від загального обсягу пропозиції.

В структурі пропозиції житлової нерухомості переважають квартири, розташовані на Правому березі – 46%. Квартири, розташовані на Лівому березі складають 31% від загальної кількості, в Центрі Києва – 23%. Зменшення кількості квартир спостерігалося на Лівому березі – на 3,4%, на Правому березі – на 1,5%. Збільшення – в Центрі Києва, на 2,6%.

Аналіз пропозиції з розподілом за кількістю кімнат загалом по Києву показує, що в загальному обсязі 1-кімнатні квартири займають 27%, 2-кімнатні та 3-кімнатні – по 33% і 4-кімнатні - 7%.

Порівняно з попереднім місяцем зменшилася кількість однокімнатних квартир – на 1,9%, двокімнатних – на 1,6%, трикімнатних – на 1,1%. Кількість чотирикімнатних квартир збільшилася на 3,2%.

Найбільша кількість квартир за підсумками липня пропонувалося в Дарницькому, Печерському (по 15%) та Шевченківському (13%) районах. У Голосіївському – 12%, Дніпровському – 10%, Солом'янському – 9%, Оболонському та Святошинському – по 8%. Найменша частка виставлених на продаж квартир – у Деснянському (6%) та Подільському (4%) районах.

Найбільш відчутне зменшення пропозиції спостерігалося в Шевченківському (на 4,6%), Дарницькому (на 4,3%), Подільському (на 3,8%) районах. Збільшилася кількість квартир у Печерському (на 5,9%), Оболонському (на 1,5%) та Голосіївському (на 0,3%) районах. В інших районах зменшення кількості квартир склало від 1,1% до 3,3%.

Нагадаємо, що ціни на вторинному ринку житла Києва продовжують знижуватися.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: