Ринок оренди у столиці зростає

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» Галини Мельникової в червні-липні поточного року агентством було проведено 797 угод з оренди нерухомості в Києві. Це на 8,5% вище сукупних показників квітня-травня. Рівень витрат на оренду протягом двох літніх місяців склав 443 тис. 770 дол.

Так категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 65% від загального обсягу. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири у всіх районах столиці, а також у передмістях. Присутні в даній категорії та бюджетні офіси, в основному неспеціалізовані приміщення у нецентральних районах.

У ціновому діапазоні 500-1 тис. дол. на міс. було проведено 24% угод. У даній категорії фаворитами були 2-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Солом'янському, Печерському, Шевченківському та Оболонському районах. У цьому сегменті на ціну оренди впливали такі фактори, як вік будинку, місцерозташування (в першу чергу – зручне транспортне сполучення) і стан («начинка») квартири.

У сегменті від 1 тис. до 2 тис. 500 дол. на міс. частка угод склала 11%. Тут орендувалися квартири в центральних – Голосіївському, Печерському, Шевченківському районах, а також на Оболоні. Крім житла, у цьому сегменті активно здавалися об'єкти нежитлового фонду (офіси, магазини, приміщення під клініки, салони краси) і заміські будинки (сел. Старі Петрівці, Хотів, Віта-Поштова, дачний масив Осокорки).

Раніше повідомлялося, що вторинний ринок житла Києва тішить вибором.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: