Нормативи споживання води для квартир без лічильників знизили

Київська влада затвердила нові нормативи водопостачання, споживання гарячої та холодної води, а також відведення стоків. Згідно з документом, людина, у якої в квартирі є водопровід, каналізація, централізоване водопостачання та велика ванна, але немає лічильника, буде платити за холодну воду виходячи з норми 150 літрів на добу, або 4, 5 куба в місяць. Цей норматив – диференційований і залежить від розміру тих же ванн, наявності умивальників, мийок або централізованої каналізації.

Наприклад, передбачається, що мешканець гуртожитку води на добу витрачає в два рази менше, ніж житель квартири, – 100 літрів. А якщо киянин живе в приватному будинку котеджного типу з водопроводом, каналізацією, ванною, а воду гріє за допомогою газового або електричного нагрівача, але не встановив лічильник, то його добовий норматив інший – 210 літрів холодної води на добу (або 6,3 куба/міс.).

«Раніше норматив для квартир без лічильників був на рівні 5,5 куба/міс. на людину», – кажуть у прес-службі «Київводоканалу».

У «Київводоканалі» кажуть, що нововведення стосується дуже невеликої частини споживачів, у яких немає ні квартирного, ні загальнобудинкового лічильника (а вони встановлені в 98,7% багатоповерхівок і 75% квартир). Платіжки, засновані на нових нормах, прийдуть вже наприкінці серпня.

ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: