Важливу містобудівну документацію публікують в інтернеті

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства констатує розміщення 40% генеральних планів міст в on-line доступі. Про це йдеться в повідомленні Мінрегіонбуду.

«На даний момент на веб-сайтах органів місцевого самоврядування розміщено близько 40% генеральних планів міст. Майже 2 тис. одиниць містобудівної документації розміщено в мережі Інтернет», – йдеться у ньому.

За словами фахівців відомства, розробляється законопроект, який передбачає розмежування відкритих відомостей і відомостей з обмеженим доступом у складі містобудівної документації. Це дозволить надати громадськості доступ до планувальних рішень, що становлять інтерес для жителів і інвесторів, і при цьому не зашкодити інтересам національної безпеки.

У профільному управлінні повідомили, що вже впроваджується система містобудівного кадастру на регіональному рівні. Такі системи вже діють в Одеській області, в місті Києві та активно йде робота у Дніпропетровській, Донецькій і Запорізькій областях.

Подальшими кроками буде впровадження інформаційних систем на рівні обласних центрів, потім – міст обласного значення та районів.

ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: