Пропозиція вторинного житла зменшилася

Частина квартир, які раніше були виставлені на продаж на вторинному ринку Києві, в серпні продавці вирішили зняти з продажу, мабуть, не бажаючи продавати свою нерухомість за актуальними не дуже високим цінами. Принаймні, кількість виставлених на продаж квартир у серпні зменшилася на 6,6% порівняно з липнем 2015 року і склала 18 тис. 506 квартир.

Про це у своєму щомісячному огляді ринкової ситуації повідомили аналітики ІАП «Столична нерухомість».

У той же час, частка квартир, вперше виставлених на продаж, у звітному місяці склала 8,5% від усього обсягу пропозиції. Аналіз пропозиції з розподілом за кількістю кімнат загалом по Києву показує, що в загальному обсязі 1-кімнатні квартири займають 27%, 2-кімнатні та 3-кімнатні – по 33% і 4-кімнатні – 7%.

Порівняно з попереднім місяцем зменшилася кількість однокімнатних квартир на 6,1%, двокімнатних – на 6%, трикімнатних – на 7,1%, чотирикімнатних – на 8,8%.

Найбільша кількість квартир за підсумками серпня пропонувалася в Дарницькому (15%), Печерському (14%), Голосіївському та Шевченківському (по 12%) районах. У Дніпровському та Солом'янському – по 10%. Найменша доля виставлених на продаж квартир в Оболонському та Святошинському (по 8%), Деснянському (7%), Подільському (4%) районах.

Найбільше зменшення пропозиції спостерігалося центральних – Шевченківському (на 11,4%) та Печерському (на 9,6%) районах. В інших районах зниження кількості квартир склало від 1,5% до 7%.

Нагадаємо, в той же час, пропозиція квартир у новобудовах Києва виросла.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: