Недороге житло приваблює орендарів

У вересні на ринку оренди нерухомості Києва категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 65% від загального обсягу. Про це повідомила Генеральний директор АН «Благовіст» Галина Мельникова.

За її словами, в недорогому сегменті були представлені 1-2-кімнатні квартири практично у всіх районах столиці.

Серед квартир найбільш бюджетними стали 1-кімнатні варіанти на просп. Маяковського (Деснянський р-н): площею 28 кв. м за ціною 3 тис. 200 грн./міс. і площею 43 кв. м за 3 тис. 600 грн./міс.

Також в ціновій категорії до 4 тис. грн./міс. було орендовано багато житлових об'єктів на масивах Нова Дарниця, Борщагівка, Лісовий і Святошин. У діапазоні від 4 до 7 тис. грн. орендарів цыкавив Печерськ (вул. Філатова, І. Кудрі, бул. Дружби народів), Дарницький р-н (вул. Ахматової, Урлівська, Руденко, Здолбунівська, просп. Бажана) і Святошин (вул. Бударіна, Пушиної, Гната Юри).

У ціновому діапазоні 500-1 тис. дол. на міс. було проведено 24% угод. У даній категорії фаворитами були квартири в Печерському, а також у меншій мірі Оболонському, Голосіївському, Солом'янському та Шевченківському районах.

У цьому сегменті на ціну оренди в першу чергу впливали місце розташування і характеристики об'єкта. Причому один бюджет дозволяв орендувати об'єкт, як в центрі, так і на масивах. Відмінності в такому випадку були в метражі квартири, стані, технічному оснащенні і віці будівлі.

У сегменті від 1 тис. до 2 тис. 500 дол. на міс. частка угод склала 11%. У цьому діапазоні панує стабільність в структурі і перевагах орендарів: квартири в Печерському, Шевченківському, Голосіївському та Оболонському районах. Популярними у орендарів залишаються пропозиції на Липках, а також вул. Щорса, Горького, бул. Лесі Українки.

Найдорожчим житловим об'єктом, орендованим у вересні, стала квартира по вул. Щорса (Печерський р-н) площею 160 кв. м, в будинку 2015 споруди, з панорамним видом і сучасним оснащенням, яка була знята за ставкою 2 тис. 300 дол. міс.

Всього ж за інформацією Генерального директора АН «Благовіст», у вересні поточного року агентством було проведено 472 угоди з оренди нерухомості в Києві. Це на 2% нижче показників серпня. Рівень витрат на оренду протягом першого осіннього місяця склав 257 тис. 530 дол. Це на 5,5% менше, ніж у серпні.

Раніше повідомлялося, що орендарів заманюють низькими комунальними платежами.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: