В жовтні дорогуу нерухомість в Києві орендували менш активно, ніж місяцем раніше

У жовтні 2015 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва, склав 26 тис. 500 дол. США. Про це повідомили в аналітичному центрі агентства нерухомості Park Lane.

Показник на 4,5% нижче даних вересня. Частка угод в елітному сегменті зайняла 3% від усіх угод з оренди, укладених протягом місяця. Витрати на оренду в елітному сегменті склали 10% від усієї суми витрат на оренду нерухомості в столиці за результатами жовтня.

Квартири зайняли 80% від усього обсягу ринку оренди елітної нерухомості. В орендарів даної категорії в жовтні попитом користувалося житло в Печерському та Шевченківському районах – вул. Звіринецька, бул. Тараса Шевченка, вул. Старонаводницька. Також воліли орендувати квартири в Оболонському районі – на вулиці Героїв Сталінграда. Перевага віддавалася квартирам в будинках сучасної споруди (від 2000 року) площею 120-250 кв. м.

При виборі об'єкта орендарі враховували наявність парковки, сучасного ремонту, а також безпеку будинку. Орендна ставка таких пропозицій склала від 17 до 30 дол. за кв. м на місяць.

Будинки зайняли частку 5%. Бориспільський та Києво-Святошинський райони були найбільш затребувані в жовтні. Орендарів цікавили будинки, площею 400-500 кв. м, орендна ставка яких коливалася від 8 до 13 дол./кв. м на міс.

«Незначне зниження обсягу коштів, витраченого в жовтні на оренду, пояснюється тим, що найбільша активність орендарів припала на початок ділового сезону у вересні, багато хто хотів орендувати нерухомість, зробив це в попередньому місяці. Тим не менш, в жовтні ринок показав хороший результат. При наявності широкого вибору, орендарі починають підвищувати вимоги до об'єктів. Перевагою користується нерухомість, розташована поблизу незавантажених транспортних розв'язок, з функціональним плануванням і невисокими експлуатаційними витратами», – аналізує ситуацію Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: