За місяць об'єм капіталовкладень у нерухомість Києва виріс на третину

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» Галини Мельникової, протягом жовтня 2015 обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 28 млн. 406 тис. дол. США. Це на 31,4% вище за показники вересня.

Недорогі об'єкти, вартістю до 50 тис. дол. в жовтні зайняли частку 23% від загальної кількості угод. Тут купувалися переважно 1-2-кімнатні квартири в Деснянському (вул. Закревського, пр. Маяковського, вул. Бальзака), Дніпровському (вул. Празька, Микільсько-Слобідська, частково Русанівка), а також точково в Печерському районах. При цьому 1-кімнатні квартири даного цінового сегмента продавали з ремонтом, а 2-кімнатні – без ремонту, під чистову обробку.

Також в даній ціновій категорії були представлені заміські будинки (Ходосіївка, Чубинське), в основному старої споруди, площею 100-150 кв. м з невеликою земельною ділянкою.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим в жовтні, стала 1-кімн. «гостинка» в хорошому стані по вул. Симиренка у Святошинському районі, площею 36,5 кв. м, яка була продана за 26 тис. дол. США.

У сегменті 50-100 тис. дол. було проведено найбільшу кількість угод – 65% від загального числа. Тут продавалися переважно 2-3-кімнатні квартири в Голосіївському (вул. Ломоносова, вул. Глушкова, вул. Якубовського, вул. Максима Горького) Дарницькому (вул. Анни Ахматової, вул. Григоренка, вул. Урлівська), Печерському районах (бул. Дружби Народів, бул. Лесі Українки, вул. Лютеранська). Також точково були продані об'єкти у Шевченківському та Солом'янському районах.

В рамках даного бюджету в жовтні можна було придбати 1-кімнатну квартиру в новому будинку в Печерському районі на вул. Підвисоцького. У реконструйованих будинках старої забудови можна було стати власником 2-3-кімнатної квартири в центральній частині Шевченківського району (вул. Артема, вул. Тургенєвська, вул. Чорновола). Було кілька придбань житла в Солом'янському та Оболонському районі.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками жовтня склала 12%. Фаворитами даної категорії були Шевченківський, Голосіївський, Оболонський, Печерський райони, точково Подільський район. Асортимент квартир – від 2-кімнатних, площею від 90 кв. м. Тут користувалося попитом як сучасне житло в нових будинках з розвиненою інфраструктурою, охороною, поблизу зелених зон, так і квартири в старих будинках з якісним ремонтом і технічним оснащенням.

ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: