Інформація про формування тарифів стане доступною для споживачів

Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект, який спрощує доступ громадян до даних про формування тарифів на теплові, водні та енергетичні ресурси.

Депутати проголосували за закон № 2505-а «Про особливості доступу до інформації в сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення».

Член комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Лев Підлісецький, доповідаючи щодо законопроекту, заявив, що він підвищить прозорість тарифів і цін, а також їх складових на послуги ЖКГ.

Депутат Юрій Левченко запропонував до законопроекту поправку про те, що норми законопроекту щодо прав споживачів на інформацію вносяться в окремі галузеві закони про відповідні послуги. «Залишаються спеціальні галузеві закони, в яких не прописані такі можливості для споживачів. Це дасть чиновникам і монополістам можливість, посилаючись на галузеві закони, відмовляти у відповідній інформації споживачам», – пояснив депутат.

Як наголошується в пояснювальній записці, прийняття цього законопроекту дозволяє забезпечити безперешкодне й безплатне отримання інформації про цілий ряд даних, що стосуються цін і тарифів на ресурси, їх якості, реальних обсягів споживання та іншої інформації, наприклад, про інвестиційні програми, джерела їх фінансування, залучених кредитах і їхнє цільове використання в даній галузі.

ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: