На лівому березі Києва недостатньо суперрегіональних торгових центрів

За даними JLL, на кінець 2015 року розподіл торгових центрів різного масштабу між районами міста суттєво відрізняється.

«Так у Голосіївському та Шевченківському районах превалюють торгові центри окружного формату, тоді як в Оболонському та Печерському – регіонального. У разі реалізації заявлених планів структура пропозиції торгових центрів за масштабом до кінця 2016 року істотно зміниться, особливо з точки зору суперрегіональних об'єктів, частка яких виросте з поточних 9% до 39%. При цьому нових торгових центрів районного масштабу, незважаючи на очевидний недолік таких об'єктів у місті, на найближчий рік не заявлено», – говорить керівник відділу торговельних площ компанії JLL (Україна) Анна Чуботіна.

За прогнозами експертів відбудеться насичення Правого берега суперрегіональними торговими центрами. Незважаючи на відсутність об'єктів такого формату в Печерському, Шевченківському та Солом'янському районах, частково попит на них буде задовольнятися тими торговими центрами, які очікуються в суміжних районах (Голосіївський, Подільський і Святошинський). У той же час потреба в суперрегіональних торгових центрах на Лівому березі (Дарницький, Деснянський та Дніпровський райони) залишиться вкрай високою. 

«З урахуванням високої щільності населення в окремих мікрорайонах Деснянського та Святошинського районах (таких як Троєщина, Воскресенка, Микільська та Південна Борщагівки, Академмістечко, Біличі та інші) очевидна необхідність збільшення їх забезпеченості районними торговими центрами. Якісні об'єкти районного масштабу в цілому слабо представлені на ринку Києва», – відзначають аналітики.

ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: