Торгові центри в Києві за форматами розташовані нерівномірно

За даними JLL, на кінець 2015 року обсяг ринку якісної торговельної нерухомості Києва становить 799 тис. 200 кв. м, що відповідає 29 торговим центрам.

На поточний момент абсолютна більшість торгових центрів Києва відноситься до окружного типу. При цьому з розрахунку сукупної площі об'єктів лідирують регіональні комплекси (7 об'єктів), які являють собою найбільш поширений формат ТЦ у Києві – на нього припадає 46% від загальної пропозиції. До окружному формату відноситься 32% площ, до суперрегіональних та районних об'єктів – 9% і 7% відповідно.

Для порівняння, на більш забезпечених з точки зору пропозиції, але порівнянних за розміром споживчих ринках міст Східної Європи (Варшава, Прага, Санкт-Петербург) на суперрегіональні торгові центри в середньому припадає 20% пропозиції, на регіональні та окружні ТЦ – 34% і 31% відповідно, на районний формат – 14%.

Найвищий показник насиченості торговельними площами в Києві зафіксований експертами JLL в Голосіївському районі, де на 1 тис. жителів припадає 737 кв. м, що обумовлено низькою щільністю населення (близько 16 осіб на 1 га при середньому по місті показнику в 34 людини на 1 га) і наявністю єдиного на сьогодні в місті суперрегіонального ТЦ. Найменш насиченими районами залишаються Дарницький і Святошинський з показником близько 125 кв. м на 1 тис. жителів, а в Подільському районі якісних торгових центрів поки не представлено.

ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: