В другій половині січня має відновитися попит на оренду дорогої нерухомості

Елітну квартиру в Києві можна орендувати за 15-22 дол. за кв. м/місяць. Такі дані надав аналітичний центр агентства нерухомості Park Lane.

Так, в грудні 2015 року квартири зайняли 55% від усього обсягу ринку оренди елітної нерухомості. В орендарів даної категорії попитом користувалося 3-5-кімнатні апартаменти в центральних районах столиці, площею 120-250 кв. м з ремонтом високого рівня. Популярними були квартири, в таких житлових комплексах як «Пори року», «Хвиля», «Альпійське містечко».

Будинки зайняли 5% ринку оренди елітної нерухомості. Тут користувалися попитом сучасні будинки в межах міста (Печерський район) з висококласним ремонтом. Найбільш затребувані площі – 250-300 кв. м. Вартість таких пропозицій склала 10-15 дол. США/кв. м.

У цілому обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 2 тис. 500 дол. США на місяць) склав 17 тис. 100 дол. США. Це на 53% нижче показників листопада. Частка угод в елітному сегменті зайняла 3% від усіх угод з оренди, укладених протягом місяця. Витрати на оренду в елітному сегменті склали 7% від усієї суми витрат на оренду нерухомості в столиці за результатами грудня.

«Якщо в листопаді ми спостерігали суттєву активізацію попиту орендарів, то в грудні інтерес до оренди елітної нерухомості знизився. Це можна пояснити тим, що багато хто до кінця року намагається вирішити питання оренди якомога раніше. Основний попит припав на листопад. Поновлення інтересу ми очікуємо не раніше середини січня», – аналізує ситуацію Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: