На купівлю житла для військових за рік потратили понад 700 млн. гривень

Минулого року Міністерство оборони України на покупку квартир витратило  702 млн. 500 тис. гривень. Такі висновки можна зробити з договорів, укладених Міноборони з продавцями квартир на первинному та вторинному ринках (забудовники, власники, посередники) та оприлюдненими на сайті Міністерства.

Однак точної кількості квартир, яку отримають військові за ці кошти сказати важко, оскільки у договорах кількість квартир зазначена з формулюванням «до…», наприклад «до 20 квартир» чи «до 30 квартир». Отож, за зазначені кошти Міноборони придбало загалом «до 1 тис. 190 квартир» у Київській, Дніпропетровській, Львівській, Миколаївській, Івано-Франківській, Закарпатській, Одеській, Рівненській, Сумській, Донецькій, Полтавській, Запорізькій, Тернопільській і Харківській областях.

Об’єм потрачених коштів на квартири у Київській області склав 258 млн. 792 тис, а ціна квадратного метра коливалася від 11 тис. 500 до 14 тис. 500 грн. У документах фігурують такі міста області, де купувалися квартири: Васильків, Бровари, Бориспіль, Буча, Біла Церква, Вишгород, Ірпінь, хоча в багатьох договорах зазначається лише район області (Києво-Святошинський) або ж взагалі вказується на те, що квартири куплені «у Київській області» без конкретизації місця їх розташування.

Виходячи з формулювань у документах, у Київській області в 2015 році Міноборони уклало договори на купівлю «до 474 квартир». Таким  чином, вартість однієї квартири склала не менше 546 тис. грн.

ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: