В Україні може появитися орендне житло

Законопроект «Про орендне житло» вже розроблений і незабаром має бути прийнятий депутатами Верховної ради, і вже цього року запрацює програма орендного житла. Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

 Цей законопроект передбачає певні заохочення для інвестування. Він встановлює державні пільги при будівництві та експлуатації орендного житла. Наприклад, землю для будівництва та подальшої експлуатації будівлі надаватимуть безкоштовно, замовника будівництва звільнятимуть від перерахування коштів на розвиток інфраструктури. Безкоштовним буде і приєднання до інженерних мереж та інше.

За словами міністра, будуючи орендне житло, держава підвищуватиме обсяг пропозиції і так знижуватиме ціни на оренду. «Мета закону – вивести орендне житло з тіні, створити прозорі відносини між орендарем та орендодавцем, сприятливі умови для інвестицій в орендне житло, можливості наповнення цього ринку якісною пропозицією, знижуючи вартість такого житла. У Передбачено, що орендним житлом можуть скористатися не лише фізичні особи, а й підприємства матимуть можливість орендувати житло для своїх співробітників», – зазначив Зубко.

ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: