Вільних площ у бізнес-центрах Києва стало менше

Частка вільних площ у бізнес-центрах Києва за 4-й квартал 2015 знизилася на 2,7 п.п. і досягла 24,2%. Так у класі «А» вакантних було 35,6% офісних приміщень, а в класі «В» – 20,9%.

Зменшення частки вакантних площ в 4-му кварталі було обумовлено як найнижчим введенням, так і рекордним за останні два роки обсягом чистого поглинанням – 47 тис. 300 кв. м. Даний результат в 3,8 разів перевищує показник третього кварталу 2015 року.

У цілому за 2015 обсяг чистого поглинання склав близько 91 тис. кв. м, в основному за рахунок позитивної динаміки останнього кварталу.

«У 2015 році ми спостерігали тенденцію до зміщення характеру угод від продовження договорів і перегляду умов оренди до зростання кількості переїздів. Так, якщо в 1-й половині 2015 року в структурі попиту більш 60% становили угоди з продовження договорів та перегляду умов оренди, а на переїзди припадало лише близько 20%, то вже в 2-му півріччі 2015 року, ми спостерігали протилежну картину – переїзди склали 60% від загального обсягу угод. Варто відзначити, що більшість компаній за допомогою переїздів поліпшили як комерційні умови договорів, так і якість офісу», – коментує керівник відділу офісних площ компанії JLL (Україна) Олександра Глобіна.

ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: