В заповіднику в центрі Києва просів грунт

У Києві на території Національного заповідника «Софія Київська» внаслідок різкого потепління і швидкого танення снігу неподалік собору утворився провал грунту.

Про це повідомив археолог Тимур Бобровський.

«Під час візуального огляду території садиби Софійського собору зафіксовано утворення провалу грунту в місці розташування підземної споруди. Провал розташовується в 30 метрах на північний захід від собору і в 2 метрах на південь від засипаного провалу, який стався 3 вересня 2015 року», – повідомив Бобровський.

За його словами, навколо провалу помітно «слабке просідання поверхні грунту діаметром 1,5 м, що свідчить про тенденцію до подальшого зростання руйнівних процесів в даному місці».

«На нашу думку, до виникнення провалу призвело тривале руйнування склепіння підземної галереї в місці її розгалуження, яке спочатку проявилося на поверхні у вигляді просідання, а далі почало перетворюватися на наскрізний провал через надмірне перезволоження грунту. Приводом до його утворення послужило швидке танення снігового покриву, яке відбулося в останній тиждень січня», – сказав археолог.

ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: