Об'єми інвестицій у комерційну нерухомість Європи б'ють рекорди

Згідно з дослідженням компанії Cushman & Wakefield, в 2015 році інвестиційна активність на ринку комерційної нерухомості Європи істотно посилилася − обсяги інвестицій досягли рекордного значення.

У четвертому кварталі 2015 року обсяг інвестицій склав 70 млрд. євро, що на 24% перевищує показник за третій квартал 2015 року. Так, загальний річний показник досяг значення 246 млрд. євро, що є рекордним результатом, який перевершив навіть піковий показник 2007 року (230 млрд. євро).

Традиційно, сегмент офісної нерухомості приваблює велику частину обсягу інвестицій в Європу. Незважаючи на те, що ціни на офісні об'єкти найкращої якості на багатьох ринках досягли рекордних значень і сегмент генерує високу конкуренцію серед інвесторів, 2015 рік не став винятком. Більш 100 млрд. євро було інвестовано в офісну нерухомість, що на 20% більше аналогічного показника за 2014 рік. Таким чином, в 2015 році інвестиції в сегмент офісної нерухомості склали 43% від загального потоку капіталу в нерухомість Європи.

«Зростання інвестиційної активності в Європі − це позитивний фактор для ринку України. Все більше гравців ринків капіталу розглядає Європу, як регіон для інвестицій, це призводить до того, що фокус інвесторів поступово зміщується з центральних країн (Англія, Німеччина, Франція) на південь і схід Європи. Для того щоб залучити капітал на свою територію, Україна повинна продемонструвати стабільні макроекономічні показники, а також зацікавити потенційних інвесторів своїми прогресивними реформами, спрямованими на підтримку бізнесу», − говорить Володимир Мисак, директор департаменту ринків капіталу в компанії DTZ Україна.

ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: