В столиці перевірять стан будинків

Мер Києва Віталій Кличко дав доручення профільним заступникам Петру Пантелєєву і Олександру Спасибко, а також головам райдержадміністрацій Києва здійснити перевірку всіх будинків столиці, що знаходяться в аварійному стані, з метою виявлення несанкціонованого проведення будівельно-ремонтних робіт та недопущення їх подальшого проведення.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Як повідомляється, мер також доручив обов'язково залучити до перевірки фахівців Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в Києві, яка відповідає за надання декларацій на початок будівельних робіт.

Говорячи про будинок на вулиці Богдана Хмельницького, де днями стався обвал перекриття, мер підкреслив, що будівля знаходиться в приватній власності понад 10 років, а роботи там проводились без дозволів і з порушенням техніки безпеки, що і призвело до трагічних подій.

Мер зазначив, що столична влада також буде ставити питання про можливість повернення в комунальну власність будинків, власники яких протягом певного періоду часу не проводять в них ніяких робіт.

«Якщо людина приватизував будинок, який знаходиться в аварійному стані, і протягом певного часу в ньому не здійснюють жодних робіт, я вважаю, місто повинно мати можливість повернути цю будівлю в комунальну власність. Адже будівлі, які стоять роками в аварійному стані, не тільки псують вигляд міста, але і створюють загрозу для людей», – сказав Кличко.

ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: