В Києві планують відкривати нові автостанції

Київська міська рада ініціює створення 5 автостанцій на в'їзді до Києва.

Про це розповів голова постійної комісії Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами Олексій Окопний.

Йдеться про 5 основних напрямках автомагістралей на виїздах з Києва: Житомирському, Одеському, Харківському, Обухівському та Чернігівському.

За словами Окопного, на Житомирському напрямку поблизу станції метрополітену «Академмістечко» знайдено місце для облаштування автостанції, яке на даний момент зайнято стихійними звалищами.

У Харківському напрямку розглядається можливість облаштування автостанції «Червоний хутір».

На Чернігівському напрямку найбільш підходящим є ділянка біля станції метрополітену «Лісова», однак ділянка знаходиться в приватній власності. На даний момент власник ділянки активно співпрацює з відповідною депутатською групою.

На Одеському напрямку планується відкриття новоствореної автостанції «Теремки».

За словами голови бюджетної комісії Київради Андрія Страннікова, створення перехоплюючих автостанцій на всіх в'їздах в місто дозволить знизити навантаження на дорожню інфраструктуру, розвантажить зупинки і виділені смуги для громадського транспорту.

На даний момент, на існуючих напрямках вже функціонують автостанції, які є стихійними і не платять податки в міський бюджет. Депутати також зазначили можливість залучення іноземних інвесторів до реалізації проекту з можливістю збереження створених об'єктів в управлінні і власності девелоперів.

ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: