Вибір особняків для купівлі в Києві став меншим

У Києві за останні три місяці вибір приватних будинків для покупки став скромнішим, а в передмісті столиці пропозиція за цей же період зросла. Про це у своєму огляді ринкової ситуації повідомили аналітики ІАП «Столична нерухомість».

Так, за даними Порталу, в Києві кількість виставлених на продаж приватних будинків у березні 2017 року, порівняно з груднем 2016 р., зменшилася на 1,6% до 1 тис. 236 об'єктів. У той же час в передмісті, кількість виставлених на продаж будинків в березні виросла на 0,2% до 7 тис. 265 одиниць.

Найбільша кількість будинків у Києві в березні пропонувалася в Дарницькому районі (34%). У Солом'янському – 13%, в Голосіївському – 12%, в Подільському – 9%. Меншу кількість будинків виставлено на продаж у Дніпровському і Святошинському – по 8%, в Оболонському – 7%, в Шевченківському – 6%, в Деснянському – 2% і в Печерському – 1%.

Незмінним лідером за кількістю пропонованих до покупки будинків біля Києва залишається Києво-Святошинський район, де сконцентровано 40% всієї пропозиції. Далі йдуть – Бориспільський (15%), Васильківський (13%), Вишгородський, Обухівський (по 11%) і Броварський (10%) райони.

Як в Києві, так і в передмісті найбільшу питому вагу від загального обсягу займають будинки площею 100-250 кв. м. У столиці таких 42%, а в приміській зоні – 46%. Найменша частка «будинків-гігантів», площею понад 500 кв. м – 9% в Києві і 8% у передмісті.

Щодо цін, то в структурі пропозиції за повними цінами за об'єкт, переважають будинки у ціновій категорії до 100 тис. дол. Але якщо в Києві таких 29% від загальної кількості, то в передмісті значно більше – 44%.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: