Обсяг будівельних робіт подвоївся за півроку

Поточний рік охарактеризувався дворазовим прискоренням темпів будівельно-монтажних робіт: за підсумками 6 місяців в Києві були введені в експлуатацію 972 тис. 564 кв. м житла, що склало 231,3% відносно 1 півріччя 2016 року, що стало приводом для занепокоєння і породженні чуток про перегрів столичного ринку нерухомості і неминучої його кризи.

Однак, за словами Костянтина Олійника, заступника керівника департаменту стратегічного консалтингу компанії UTG, очікувати кризи на столичному ринку житлової нерухомості, а тим більше його краху, в найближчій перспективі не варто.

«По-перше, зростання девелоперської активності в сегменті житлової нерухомості характерне для всіх регіонів України. По-друге, забезпеченість житлом на людину в Києві і Україні в цілому залишається однією з найнижчих в Європі, тоді як населення столиці збільшується. По-третє, в структурі київських квартир присутня істотна частка старого та аварійного житла, що поступово виводяться з експлуатації, з подальшим знесенням для реконструкції та комплексної забудови територій, що додатково сприяє зниженню сукупного житлового фонду столиці», – говорить Олійник.

 Джерело: 100realty.ua

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: